U kunt ons altijd bellen of ons per email verzoeken contact met u op te nemen. Tijdens het gesprek bekijken we wat voor u en uw kind de geschikte intakeprocedure is. Doorgaans wordt er aan de hand van dit gesprek besloten voor een intakegesprek inclusief intakeonderzoek. Maar het is natuurlijk ook mogelijk van te voren een keertje met uw zoon of dochter een bezoek aan de praktijk te brengen om alvast kennis te maken.

De intake

Alvorens u uit te nodigen voor de intake, vragen we u een uitgebreid intakeformulier in te vullen en dit minimaal 2 werkdagen voor de afspraak aan ons te retourneren. Hierin worden gerichte vragen gesteld en is er genoeg ruimte voor eventuele extra aanvullingen. Dit doen we bewust via een intakeformulier omdat de meeste kinderen het onprettig vinden langdurig over zichzelf te praten of een van hun ouder te horen praten over net die dingen die zijzelf minder leuk vinden.

Tijdens de intake volgt er een uitgebreide screening. De meeste kinderen die in de praktijk komen doen ontzettend hun best op school, met leren en of stilzitten. Maar hoe hard ze ook hun best doen en hoe vaak ze ook oefenen, het lukt gewoonweg niet.

Tijdens de intake kijk ik vooral naar totaalplaatje en de talenten van het kind. Ik kijk oa. naar de (vroege) ontwikkeling, de primaire reflexen, de motoriek, de samenwerking tussen de linker-en rechter helft van het lichaam (lateralisatie), de motoriek en de oogfuncties. Aan de hand daarvan krijgen we inzicht waar de problemen zijn ontstaan en kunnen we gericht aan de slag.

Hoeveel sessies hebben we nodig?

Als u en uw zoon/dochter goed gemotiveerd zijn en thuis samen aan de slag gaan, kunnen we in overleg, één keer in drie weken een sessie doen. In de regel zijn we binnen 6-10 sessies klaar soms duurt het ook wat langer. Dit is helemaal afhankelijk van de problematiek.

Onderzoek Beelddenken.

Helaas lopen veel beelddenkers vast in het onderwijs. Middels een uitgebreid beelddenk-onderzoek, d.m.v, het wereldspel en diverse testen waarbij we het leer- en intelligentieniveau van uw kind onderzoeken. Hierbij brengen we ook de voorkeursleerstrategieën van uw kind in beeld zodat we kunnen kijken hoe school het beste de leerstof kan aanbieden of hoe jullie thuis het beste kunnen oefenen.

Intake uitgebreid (ong. 2 uur)
intake gesprek n.a.v. vragenlijst
onderzoek oog samenwerking en -richten
onderzoek reflexrestanten
integratie oefening(en) overleg behandelplan  
110,-
Vervolgbehandeling78,-
Beelddenk-onderzoek basis
Wereldspel incl. kort verslag
200,-
Beelddenk-onderzoek uitgebreid.
Wereldspel
Niveautest lezen, rekenen, intelligentie en leerstrategieën.
incl. uitgebreid verslag
750,-
Workshops, informatieavonden
prijzen in overleg

Verhindert?

Dat kan natuurlijk altijd een keertje. Indien u verhindert bent verzoeken wij u uw afspraak 24 uur van te voren te annuleren (soms kan in overleg hiervan worden afgeweken). Indien u te laat bent of u vergeet de afspraak zien wij ons helaas genoodzaakt toch een factuur te sturen van de gemiste behandeling.