Wat is Dyslexie?

Bij dyslexie gaat het lezen, spellen en ook het schrijven, gezien de leeftijd en ontwikkelingsniveau moeizaam.
Mensen met dyslexie zijn beelddenkers. Deze leren d.m.v. beelden en vanuit het geheel. Voor kinderen van de lagere school geldt o.a. dat ze niet moeten ´hakken en plakken´ en voor kinderen van het voortgezet onderwijs geldt dat ze beter eerst de samenvatting kunnen lezen voordat ze aan een nieuw hoofdstuk beginnen. Dat klinkt misschien heel erg vreemd maar zo zijn er vele trucjes om als dyslect toch door het talige onderwijs te rollen. Wij wijzen u kind(eren) graag hoe ze de lesstof kunnen aanpakken zodat ook zij minder moeite hebben met het talige onderwijssysteem

Wilt u uitgebreide informatie over dyslexie klik dan op de onderstaande link:
http://www.steunpuntdyslexie.nl/wat-is-dyslexie/

 

Hulp voor dyslectici bij IK ZIE HET!

Kinderen met dyslexie hebben een voorkeur voor een visuele leerstijl. Deze kinderen noemen we beelddenkers. In onze praktijk begeleiden we kinderen met dyslexie uit het basis- en voorgezet onderwijs. We leren ze hoe ze zich de lesstof eigen kunnen maken en hoe ze leren leren. bv. d.m.v. mindmaps. Dit geldt niet alleen voor taal, maar ook voor de overige vakken op school.

Wilt u uitgebreide informatie over de methodes die wij toepassen om kinderen met dyslexie te helpen? Neem gerust contact met ons op.