Workshops/informatieavond voor ouders en leraren

Beelddenken

  • Hoe leren Beelddenkers en hoe kunnen we het onderwijs hierop aanpassen?
  • Hoe leert mijn kind en hoe kan ik mijn kind helpen met studeren?

Reflexintegratie

  • Wat doen reflexen met ons? Welke invloed hebben reflexen die niet (goed) geïntegreerd zijn op het leren en ons dagelijks leven?

Visuele disfuncties

  • Wat gebeurd er als onze ogen niet goed samenwerken of richten en welke invloed heeft dat op het leerproces?

 

Natuurlijk kunnen de onderwerpen apart of gecombineerd worden tijdens een informatie-avond/middag of workshop

 

Pre-school screening 

Door bij kinderen in groep 1 of 2 van de basisschool al reflexen en oog samenwerking te testen, is het mogelijk vele leerproblemen te voorkomen. Als we bij deze kinderen de reflexenrestant integreren kunnen ze gewoon functioneren zonder in de ‘reflex-stand’ te schieten. Een simpel voorbeeld hiervan is dat vele kinderen in een verkeerde zithouding hebben zoals bijvoorbeeld de afbeelding hieronder.

MNRI-slapen

Deze houding activeert niet alleen het slapen maar zet ook het gedeelte van hersenen uit dat je gebruikt om te leren, niet erg
handig dus als je moet opletten in de klas.

Deze houding is tevens ook heel herkenbaar bij leerlingen die problemen hebben met de oog samenwerking.

 

Een ander voorbeeld zijn kinderen die alsmaar vallen en zich daarbij verwonden aan bijvoorbeeld knieën, hoofd en handen. Deze kinderen hebben de automatisch loopreflex niet goed geïntegreerd. Als we niet goed kunnen lopen, leert ons lichaam ook niet goed samenwerken tussen links en rechts en we krijgen verkeerde ruimtelijke informatie. Dit kan niet alleen lijden tot een vertraagd leerproces en problemen met bv. rekenen. Maar ook tot ADD en ADHD.

Zo zijn er tal van voorbeelden te noemen, waaruit blijkt dat goed  geïntegreerde reflexen noodzakelijk zijn om optimaal te kunnen leren. Kinderen in groep 1 of 2 screenen op eventueel oog-, richt- of samenwerkingsproblemen of reflexrestanten zou de kinderen vele problemen in hun schoolcarrière kunnen besparen.

Wilt u meer informatie wat wij voor u kunnen doen? Stuur ons een mail of bel met Jozette Lommen 06 5153 0966