U kunt ons altijd bellen of ons per email verzoeken contact met u op te nemen. Tijdens het gesprek bekijken we wat voor u en uw kind de geschikte intakeprocedure is. Doorgaans wordt er aan de hand van dit gesprek besloten voor een intakegesprek inclusief intakeonderzoek. Maar het is natuurlijk ook mogelijk van te voren een keertje met uw zoon of dochter een bezoek aan de praktijk te brengen om alvast kennis te maken.

De intake

Alvorens u uit te nodigen voor de intake, vragen we u een uitgebreid intakeformulier in te vullen en dit minimaal 2 werkdagen voor de afspraak aan ons te retourneren. Hierin worden gerichte vragen gesteld en is er genoeg ruimte voor eventuele extra aanvullingen. Dit doen we bewust via een intakeformulier omdat de meeste kinderen het onprettig vinden langdurig over zichzelf te praten of een van hun ouder te horen praten over net die dingen die zijzelf minder leuk vinden.

Tijdens de intake volgt er een uitgebreide screening. De meeste kinderen die in de praktijk komen doen ontzettend hun best op school, met leren en of stilzitten. Maar hoe hard ze ook hun best doen en hoe vaak ze ook oefenen, het lukt gewoonweg niet.

Tijdens de intake kijk ik vooral naar totaalplaatje en de talenten van het kind. Ik kijk oa. naar de (vroege) ontwikkeling, de primaire reflexen, de motoriek, de samenwerking tussen de linker-en rechter helft van het lichaam (lateralisatie), de motoriek en de oogfuncties. Aan de hand daarvan krijgen we inzicht waar de problemen zijn ontstaan en kunnen we gericht aan de slag.

Hoeveel sessies hebben we nodig?

Als u en uw zoon/dochter goed gemotiveerd zijn en thuis samen aan de slag gaan, kunnen we in overleg, één keer in drie weken een sessie doen. In de regel zijn we binnen 6-10 sessies klaar soms duurt het ook wat langer. Dit is helemaal afhankelijk van de problematiek.

Tenzij u alleen de beelddenkerstraining `Ik leer anders` volgt dat is een pakket van 6 (meestal)wekelijkse sessies waarbij uitbreiding mogelijk is.

 
 
Intake uitgebreid (ong. 2 uur)
intake gesprek vragenlijst
onderzoek oog samenwerking en richten
onderzoek reflexrestanten
integratie oefening(en) overleg behandelplan  
€ 90,00
Vervolgsessie /trainingen/behandelingen
(ca. 1 – 1,5 uur)                   
€ 65,00
Training ´ik leer anders´ compleet
Beelddenkers training bestaande uit 6 lessen incl. werkboek
                                                           
Vervolgconsult /trainingen  (ca. 1 uur)
Extra trainingen zoals het leren voor topografie, maken van werkstukken/spreekbeurten, breuken, vreemde talen, het leren van zaakvakken, het maken van mindmaps enz. zijn mogelijk.  
€  475,- € 65,00
Presentaties, workshops voor docenten en/of ouders, voorlichting scholen.
Deze worden in overleg met de opdrachtgever op maat gemaakt.
Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Verhindert?

Dat kan natuurlijk altijd een keertje. Indien u verhindert bent verzoeken wij u uw afspraak 24 uur van te voren te annuleren (soms kan in overleg hiervan worden afgeweken). Indien u te laat bent of u vergeet de afspraak zien wij ons helaas genoodzaakt toch een factuur te sturen van de gemiste behandeling.

vergoedingen

Soms is een tegemoetkoming in de kosten mogelijk. Kijk voor meer informatie op de pagina vergoedingen. (klik hier)